Σε μακρυσμένες θάλασσες.. ευχές από τους ναυτικούς

Στις μακρυσμένες θάλασσες και στους γαλάζιους πόντους άλλαξε η χρονιά για τους ναυτικούς μας στα ποντοπόρα πλοία.

«Σας στέλνω τα χαιρετίσματα μου καπου απο μακρινη Καραϊβική. Καλή χρονιά χρόνια πολλά κι ευτυχισμένο το νέο έτος».

«Ευχές που έχουν περάσει από φουρτούνες και μοναξιές στα πέρατα του κόσμου είναι ευχές που βγαίνουν από την καρδιά και αφηγούνται οδύσσειες»

«Οι ευχές όμως συνοδεύονται με μια φράση ”και του χρόνου σπίτια μας”.Η φράση αυτή καταπολεμά τη μελαγχολία…»

«Είμαι δόκιμος μηχανικός του εμπορικού ναυτικού κι αυτά είναι τα πρώτα μου Χριστούγεννα μέσα στο πλοίο .Εύχομαι καλή χρονιά καλές γιορτές»

Είναι οι Έλληνες ναυτικοί μας που σήμερα πρωτοχρονιά στέλνουν το… γιορτινό σήμα τους από τους απέραντους ωκεανούς και από μακρινά λιμάνια. Απο τη Βραζιλία και την Κίνα μέχρι τη Σιγκαπούρη και τις Ηνωμένες Πολιτείες.

«Εδώ με τα παιδιά θα προσπαθήσουμε κι εμείς να κάνουμε γιορτές όπως στα σπίτια μας .Θα προσπαθήσω εγώ απο την ψυχή μου να τους κάνω να νιώσουν σαν σπίτι τους. Με τα γλυκά τους τα μελομακάρονα τους, τους κουραμπιέδες».

«Το 2021 εύχομαι ολόψυχα να μας φέρει σε κανονικούς ρυθμούς ζωής σε όλους τους ναυτικούς μας καλές θάλασσες κι ο Αγιος Νικόλας πάντα στην πλώρη».

«Χρόνια πολλά καλή χρονιά δημιουργικό το νέο έτος να είναι με ούριους άνεμους σε όλους τους τομείς.»

«Εύχομαι σε όλους ευτυχία αγάπη κι ευτυχισμένος ο καινούριος χρόνος».

Μακριά από τη στεριά και τους ανθρώπους τους για μέρες ,μήνες που τους μετρούν με ώρες και λεπτά.Κι όμως οι ναυτικοι δεν χάνουν το κουράγιο τους γιατι ξερουν. Πως οι τρικυμίες δεν κρατούν για πάντα.

MegaTv

Διαβάστε ακόμα